Frukt- og siderruta

Frukt- og siderruta

Tre eplegårder, tre smaksopplevelser. Frukt- og siderruta inkluderer Hardanger Saft- og Siderfabrikk, Syse Gard og Ulvik Frukt & Cideri som alle ligger langs samme vei og byr på velsmakende og håndlaget sider og frukt.

Hele året 3 timer

Siderslipp

Når våren kommer til Hardanger og epletrærne er i full blomst, er det duket for siderslipp i Ulvik. Her får du oppleve omvisning på gårdene langs Frukt- og siderruta og smaksprøver av årets sider samt lokale frukt- og kjøttprodukter. På Brakanes Hotel står det både ureist og kortreist mat på menyen.

Hardanger Saft- og Siderfabrikk

Hardanger Saft- og Siderfabrikk er en tradisjonell fruktgård som produserer eplemost, sider og eplebrennevin. Gården ligger på Lekve i Ulvik og har også restaurant som kan servere grupper på inntil 80 personer. Gården arrangerer omvisning der du får sett gården og produksjonslokalene. Du lærer om fruktproduksjonen på gården og får servert smaksprøver.

Syse Gard

Gro og Hans er femte generasjon som driver Syse Gard siden 1888 og tilbyr omvisninger der de forteller historien om gården og om frukt- og kjøttproduksjonen. Det blir også smaksprøver og anledning til å besøke gårdsutsalget der du kan kjøpe alt i fra bringebærsyltetøy og plommer til eplemost og tørket frukt.

Ulvik Frukt & Cideri

Ulvik Frukt & Cideri er en familiebedrift på den solrike gården Hakastad i Ulvik. Her dyrkes det epler som foredles til nydelig eplemost og sider. Omvisningen omhandler historien til gården og produksjon av eplemost og -sider. Det blir også anledning til å smake de ulike sidertypene.

Opplev Norge på sitt vakreste

Recent Comments

    Archives

    open

    Hjarteleg velkommen til oss – Vi følgjer bransjestandard for smittevern for å gi deg eit trygt opphald. Følg oss gjerne på Facebook for oppdateringar. / Welcome – we adhere to strict guidelines to ensure a safe stay for our guests. Follow us on Facebook for updates.

    Hardangerfjord Hotel Logo